Gott och nyttigt av hampa!

Hampfröolja
Den kallpressade oljan produceras från särskilt utvalda varianter av livsmedelshampa. Den ger en karakteristisk och angenämt mild nötaktig smak. Hampfröoljan lovordas världen över för sitt höga innehåll av omättade fettsyror, såsom olen-, linol- och linolensyra samt även gammalinolensyra. Dessa förekommer i en sammansättning som är unik för hampfröolja och inte finns i något annat växtfett och därför anses som den mest optimala för mänsklig hälsa och välbefinnande.
Hampfröoljan är helt fri från kolesterol och främjar både cellmetabolismen och immunsystemet. Den är ett måste för en hälsosam och näringsriktig diet. Hampfröoljan är inte lämpad för stekning.


Hampfrö
Frön från livsmedelshampa är ett värdefullt tillskott till en näringsrik diet. De kan tillsättas hela eller malda till i stort sett alla sorters anrättningar. De gör sig utmärkt i t.ex. müsli, sallader, burgare eller när man bakar bröd, kakor och bakelser. Varje frö tillhandahåller alla essentiella omättade fettsyror och alla essentiella och icke-essentiella aminosyror. Hampfröna har en nötaktig smak och är en uppskattad hälsokost.
För att framhäva den nötaktiga smaken i hampfröna kan man med fördel rosta dem lätt i en torr stekpanna.


Skalade hampfrön
Hampfröna skalas mekaniskt på ett skonsamt sätt för att på så sätt bevara både den värdefulla hampfröoljan med dess vitala omättade fettsyror och de viktiga proteinerna med alla essentiella aminosyror.
Skalade hampfrön förhöjer smaken på müsli, bröd, bakelser och kakor och i stort sett alla sorters anrättningar. De kan med fördel användas i alla former av sallader och till kallskuret. En lätt rostning i en torr stekpanna förhöjer de skalade hampfrönas milda nötsmak och på så sätt får man en intressant ingrediens till i stort sett all sorts matlagning. Varför inte koppla av med rostade hampfrön som en väldigt nyttig form av snacks!