Information till dej som vill odla HAMPA
Om du vill odla hampa så måste du göra en ansökan hos Jordbruksverket.
All information finns hos Jordbruksverkets hemsida. Klick på länken nedanför så komma du dit.
Jordbruksverket 
 

Lantbruk

Inom lantbruket är odling av hampa ett alternativ till växelbruk då hampa kan odlas på samma fält år efter år utan att urlaka jorden. Det är till och med så att hampa tillför jorden sina egna näringsämnen, vilket gör den idealisk som jordförbättringsgröda.

Hampa klarar sig helt utan konstgjorda gödnings- och bekämpningsmedel och i Sverige kan den växa upp till 2-3 meter i höjd på en säsong.

Hampan tar själv hand om skadedjursangrepp och andra parasiter, vilka inte tycks trivas i hampans sällskap.

De snabbväxande rötterna binder effektivt jorden och förhindrar erodering.

Som biprodukt efter att hampfrön pressats till näringsrik vegetabilisk olja, lämnas en mycket proteinrik frökaka. Fram till 1900-talet var denna frökaka en av de huvudsakliga ingredienserna i djurfoder över hela världen (U.S. Agricultural Index; Frazier, Jack, The Marijuana Farmers, Solar Age Press, New Orleans, Louisiana, 1972.). Hampfrön kan förse hundar, katter och andra husdjur som nötkreatur, svin, får och höns med nästan en komplett näringssammansättning, vilket även kan ge maximal viktökning till väldigt låga kostnader. Med hampfrön som djurfoder skulle lantbrukarna också kunna sluta upp med inseminering av tillväxthormoner, antibiotika och andra artificiella ingrepp som nu håller på att förgifta människor och stora delar av näringskedjan.

När hampa odlas för dess frön, utgörs halva vikten av den mogna, skördade honplantan av frön.

Djuren kan också med fördel livnära sig på både på de färska och torkade bladen.

Resterna av bråkade hampstänglar blir till en utmärkt ströbädd.